Wij bieden data een veilige thuishaven

Data Services

“Stater bevindt zich in een unieke positie in de hypotheekketen waarin het heel veel hypotheekdata beheert van onze klanten. Ons data team beschikt over een sterke combinatie van kennis van het hypothekendomein en kennis van de hypotheekdata en hebben de vaardigheden om deze kennis om te zetten in waardevolle data services voor onze klanten en onze eigen organisatie.”

Meer weten over Data Services bij Stater?

Neem contact op met Ruben Westerhof

Ruben Westerhof Manager Data Services

Enkele productvoorbeelden

Intelligente en innovatieve dataproducten

Wij investeren veel in de ontwikkeling en innovatie van onze data dienstverlening. Onze kennis van het hypothekendomein en onze kennis van de data uit onze bronsystemen, in combinatie met de benodigde architectuur en tools om deze data veilig en efficiënt te ontsluiten, maakt dat wij in staat zijn om waardevolle data services te ontwikkelen. Met onze data services helpen wij klanten in hun uitdagingen op het gebied van finance, regulatory reporting, data management, operational excellence, customer intimacy, risk & compliance, duurzaamheid en funding.

Process KPI Dashboard

Met ons Proces KPI Dashboard geven we inzicht en ‘actionable insights’ in de performance van de midoffice-processen. Klanten kunnen hiermee hun eigen operatie aansturen of die van hun tussenpersonen of serviceproviders. Met KPI’s zoals ‘hit ratio’, ‘first time right’, STP en doorlooptijd wordt de performance inzichtelijk gemaakt. Intern gebruiken we dit dashboard ook.

Data Quality as a Service

Met Data Quality as a Service helpen we onze klanten om de datakwaliteit van hun ‘critical data elements’ inzichtelijk te maken en te monitoren. Natuurlijk zorgen we er samen voor om de datakwaliteit steeds verder te verhogen.

Real time mid-office data

Voor klanten met een eigen datawarehouse leveren we een real-time datafeed. Hierin staan de relevante data rond de status van lopende aanvragen. Dit biedt klanten met een eigen mid-office operatie 24/7 inzicht in de actuele status van offertes. Zij kunnen daardoor proactief handelen en alert communiceren.

Aflosblij Risicomatrix

Klanten kunnen dit AFM-proof rapport direct gebruiken voor hun verantwoording aan de toezichthouder. Het rapport laat de omvang en ontwikkeling van aflosvrije hypotheken zien en voldoet aan alle definities van de AFM (Autoriteit Financiële Markten).

Vacature

Data analist

Gezien de toenemende hoeveelheid gegevens en onze hogere eisen aan datakwaliteit, zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe collega's. Collega's die ons willen helpen de datakwaliteit van Stater verder te ontwikkelen en te optimaliseren. Kun jij snel eisen en requirements definiëren en uitwerken?

None