Stater en Hypocasso: samen de hoogste Fitch rating van Europa

Stater en Hypocasso: opnieuw hoogste Fitch rating van Europa

Opnieuw zijn hypothecaire dienstverleners Stater en Hypocasso door Fitch uitstekend beoordeeld voor de kwaliteit van hun dienstverlening. Stater ontvangt wederom de Fitch rating 1-, de hoogste rating in Europa voor ‘primary servicing’. De rating van dochteronderneming Hypocasso is door Fitch beoordeeld met een 2, de hoogste rating in Nederland voor ‘special servicing’. Niet alleen is de rating voor Stater de hoogste in Europa, de gecombineerde rating voor primary en special servicing is dit ook.

 

Stater hoogste rating in Europa voor primary servicing

Fitch geeft een aantal hoofdmotieven voor zijn besluit. De kredietbeoordelaar is positief over de organisatie, het management, de investering in medewerkers, het risk management en de inzet van Stater op innovatie en technologie. “We zijn ontzettend trots dat Fitch Ratings al sinds 2010 deze rating aan ons toekent”, zegt Erwin Dreuning, CEO van Stater. “De feedback die we ontvangen is een erkenning voor onze investeringen in de afgelopen jaren. Daarnaast helpen de conclusies en de feedback ons om onze dienstverlening verder te verbeteren. Het geeft ons goede inzichten in waar we staan en waar we naartoe willen, zowel voor Stater als voor Hypocasso. Deze rating laat ons zien dat onze visie van doorlopend vernieuwen en het blijven investeren in de ontwikkeling van personeel en systemen een belangrijke bijdrage aan ons succes is.”

Hypocasso hoogste rating in Nederland voor special servicing

Stater dochteronderneming Hypocasso heeft opnieuw de rating van 2 voor ‘special servicing’ ontvangen. Ook hier wordt de investering in medewerkers, de samenwerking met Stater en de verbeterde prestaties in de dienstverlening genoemd als sterke punten. Volgens Patricia van Barneveld, directeur van Hypocasso, is de huidige beoordeling een mooie beloning voor de investeringen in processen, werkwijzes en vooral ook de medewerkers. “Daarnaast wordt Hypocasso door Fitch aangemoedigd om een paar innovatieve ontwikkelingen naar de werkvloer te brengen. Hier gaan wij graag mee aan de slag!”

Beoordelaar Fitch Ratings

Fitch Ratings is een Amerikaanse kredietbeoordelaar en behoort met Moody’s en Standard & Poor’s tot de belangrijkste spelers in obligatierating. Zij is een onafhankelijke en objectieve partij die zich bij haar beoordeling richt op alle aspecten van de kwaliteit van het behandelen van een hypotheekportefeuille. Fitch Ratings beoordeelt of de processen van Stater, Hypocasso en andere bedrijven in de financiële sector ‘in control’ zijn, ook in geval van calamiteiten. Daarnaast kijkt Fitch Ratings naar de deskundigheid van het management, medewerkers, de strategie en de werking van de hypotheek systemen. De ratings die Fitch toekent, variëren van 1 tot 5, waarbij 1 het hoogst haalbare is.