Stater en Hypocasso: samen beste hypotheekservicer van Europa

Stater en Hypocasso: samen beste hypotheekservicer van Europa

Amersfoort, 30 januari 2018 – Opnieuw bewijzen de Nederlandse bedrijven Stater en Hypocasso dat zij toonaangevend zijn in hun dienstverlening op de hypothecaire markt in Europa. Beide organisaties zijn door de Amerikaanse kredietbeoordelaar Fitch als uitstekend beoordeeld voor de kwaliteit van hun dienstverlening. Stater ontvangt de rating van 1-, de hoogste rating in Europa voor ‘primary servicing’. Dochterbedrijf Hypocasso is beoordeeld met een 2, de hoogste rating in Nederland op het gebied van ‘special servicing’.

 

Stater hoogste rating in Europa voor primary servicing

Het is niet de eerste keer dat Stater en Hypocasso een hoge rating ontvangen. Sinds 2010 ontvangt Stater de rating van 1- voor primary servicing. Desalniettemin blijft het een belangrijke waardering volgens Erwin Dreuning, CEO van Stater. “Het is niet vanzelfsprekend dat een kredietbeoordelaar ons de hoogste rating in Europa geeft, ook al is het de zesde keer op rij. We zijn dan ook ontzettend trots op deze hoge score.” Dat Stater opnieuw hoog scoort bij de kredietbeoordelaar lijkt een bevestiging van de keuze van het management voor de focus op stabiliteit en risk management en de inzet op innovatie en digitalisering. Volgens Erwin Dreuning is het daarmee tevens een belangrijke waardering voor de investeringen en inspanningen die iedereen bij Stater iedere dag opnieuw levert.

Ook dochteronderneming Hypocasso ontvangt opnieuw de rating van 2 voor special servicing. Ratingbureau Fitch benoemt het management, het risk framework, de samenwerking met Stater en de verbeterde prestaties in de dienstverlening als sterke punten. Leon van Schaik, voorzitter van de RvC van Hypocasso, is trots op het behoud van de rating. “De rating weerspiegelt de inzet van onze mensen, die met hun kennis, volharding en compassie een optimaal resultaat behalen voor alle partijen in de incasso. Daarbij blijven we natuurlijk altijd streven naar verbetering in onze processen en methoden.”

Beoordelaar Fitch Ratings

Fitch Ratings is een onafhankelijke en objectieve partij die zich bij haar beoordeling richt op alle aspecten van de kwaliteit van het behandelen van hypotheekportefeuilles. Fitch Ratings beoordeelt of de processen van Stater, Hypocasso en andere bedrijven in de financiële sector ‘in control’ zijn, ook in geval van calamiteiten. Daarnaast wordt er gekeken naar de deskundigheid van het management, de medewerkers, de strategie en de werking van de hypotheeksystemen. De ratings die Fitch toekent, variëren van 1 tot 5, waarbij 1 het hoogst haalbare is.