De onafhankelijke outsourcing partner

“Stater is de grootste onafhankelijke end-to-end dienstverlener voor de hypothecaire markt in de Benelux. Stater ondersteunt internationaal meer dan 40 hypothecaire geldverstrekkers bij de behandeling en securitisatie van hypotheekportefeuilles. Met data-driven hypotheekdiensten en -platformen ondersteunt Stater ruim 40% van alle hypotheken in Nederland.”

Kennismaken?
Neem contact op met Mario Menheere.

Mario Menheere Managing Director Stater Nederland

#wijzijnStater

Onze kernwaarden

Ons doel is succesvol te zijn en te blijven door bij te dragen aan het succes van onze klanten. Dat geeft ons richting en maakt duidelijk waarvoor we staan. We willen dat onze klanten en medewerkers Stater ervaren als klantgericht, resultaatgericht, ondernemend, innoverend, kostenbewust en samenwerkend. Niet zij en wij, maar samen. Wij zijn Stater.

Facts & figures

Stater in cijfers

310 mld

Omvang hypotheekportefeuille

166 mio

Omzet Stater NV

1997

Jaar van oprichting

1.400

Stater telt 1.400 medewerkers

RPS1-

Hoogste Fitch rating in Europa

Infosys

Aandeel van Infosys is 75%

ABN Amro

Aandeel van ABN Amro is 25%

1.318.992

Hypotheken in behandeling

Stater N.V.

Directie

Erwin Dreuning Chief Executive Officer

Monique Molenaar-Vader Chief Financial and Risk Officer

Mario Menheere Managing Director Stater Nederland

Thomas Bardram Managing Director België

Arjan Hessels Managing Director NB&I

Jonnes Bouma Chief Technology Officer

Raad van Commissarissen

Ada van der Veer – Vergeer

Frans van der Horst

Jay Nair

Anantha Radhakrishnan

Sunil Kumar Dhareshwar

#wijzijnStater

Risico’s nemen,
risico’s beheersen.

Risicomanagement volgens Stater is risico's beheersen en onzekerheden inperken met een robuuste en uitgebalanceerde strategie. Risicobeheer is een integraal onderdeel van wat we doen.

Risicomanagement

Stater houdt zich aan wet- en regelgeving, interne richtlijnen, gedragscodes en beleid en we managen risico’s beheerst en aantoonbaar met ons ‘3 lines of defence’ model.

Lees verder

Security

Bij Stater staat de veiligheid van systemen, platformen en data voorop. Stater ontving als één van de eerste financiële dienstverleners in Nederland het ISO/IEC 27001 certificaat.

Lees verder

Assurance

Certificeringen
en rapportages

We laten onze stakeholders zien dat onze organisatie robuust, veilig en risicobewust is. En dat we onze processen goed op orde hebben. Daarvoor werken we met rapportages, procesbeschrijvingen en certificeringen. Niet voor niets beoordeelt Fitch de hypothecaire dienstverlening van Stater met de hoogste rating van Europa: RPS1-.

ISAE 3402

Met de ISAE 3402-rapportages geven we klanten de zekerheid dat hun financiële gegevens veilig zijn. We toetsen continu of we nog steeds werken zoals we dat hebben afgesproken.

ISO 27001

Met de ISO 27001-certificering tonen we aan dat we voldoen aan alle eisen rond informatiebeveiliging. En dat bedrijfskritische informatie vertrouwelijk, integer en beschikbaar blijft.

AVG

De AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) schrijft voor dat Stater adequate maatregelen neemt om informatie te beschermen. Ook onze klanten willen dat we informatie aantoonbaar goed beheren en beveiligen. Dat nemen we zeer serieus.

PBO’s

In een PBO staan het doel, de processtappen, de risico’s en de beheersmaatregelen van een proces. Zijn er veranderingen in een proces? Dan passen we de PBO’s aan zodat de controls nog steeds passend zijn.

Rating

Hoogste Fitch-rating: RPS1-

Staters hypothecaire dienstverlening is sinds 2010 door Fitch beoordeeld met de hoogste rating voor ‘primary servicing’ in Europa. De hoofdvestiging bevindt zich in Amersfoort, waar ruim 1400 medewerkers werkzaam zijn. Daarnaast heeft Stater vestigingen in Brussel en in Düsseldorf. Stater is voor 75% dochter van Infosys Consulting Pte. Ltd. en voor 25% van ABN AMRO Bank N.V.

Markttoezichthouders

Toezicht op Stater

Als financiële instelling werkt Stater met geld en data van geldverstrekkers, intermediairs en klanten. Goed toezicht daarop is essentieel. De belangrijkste markttoezichthouders van Stater zijn:

Autoriteit Financiële Markten

De AFM is verantwoordelijk voor het gedragstoezicht op de financiële markten. De AFM richt zich vooral op de dienstverlening en de producten aan klanten. Ook de klanten van Stater die consumentenhypotheken in de markt zetten, staan onder toezicht van de AFM. Ook zij stellen eisen aan Stater.

Autoriteit Persoonsgegevens

Bescherming van persoonsgegevens is een grondrecht van iedereen. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is de onafhankelijke toezichthouder in Nederland die dit grondrecht bewaakt. En ervoor zorgt dat bedrijven en organisaties zich aan de privacywetgeving houden.