Klimaatneutraal

Samen naar een duurzame toekomst

Als we onze klanten vragen hun woningportefeuille te verduurzamen, zullen we zelf het goede voorbeeld moeten geven. Daarom streeft Stater streeft een klimaat neutrale bedrijfsvoering. De ambitie is dat huisvesting volledig duurzaam is, de CO2 uitstoot van zakelijke mobiliteit nul is en Stater duurzaam inkoopt door leveranciers mee te nemen in de maatstaven van Stater. In samenwerking met diverse partners (klanten, leveranciers, netwerkcoalities) blijven we zoeken naar innovatieve oplossingen.


Als bedrijf draagt Stater (mede)verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het milieu. Door in onze activiteiten en processen rekening te houden met klimaatneutraliteit, circulariteit, maar ook inclusiviteit en eerlijke ketens, maken we ons bedrijf toekomstbestendig.


Stater heeft daartoe al een aantal stappen genomen.

None

Duurzaamheid als drijfveer

 • WKO-systeem
  Het Stater kantoor in Amersfoort is nagenoeg emissievrij. Het Warmte Koude Opslag Systeem (WKO-systeem) zorgt voor koeling in de zomer en warmte in de winter via aardwarmte. Alleen tijdens extreem koude dagen wordt het gebouw extra verwarmd via gas. Aansturing koude/warmte in het pand wordt uitgevoerd door een gebouwbeheersysteem (Priva), waardoor er een optimale afstemming is van levering ten opzichte van de vraag.

 • 100% Nederlandse wind
  Alle elektriciteit, ook die van het WKO-systeem, wordt verkregen met 100% Nederlandse wind (zonder CO2-uitstoot).

 • Verschillende afvalstromen
  Binnen Stater scheiden we afval. Onze Afvalverwerker is gecertificeerd conform ISO 14001 en MRF certificaat.

 • Energiezuinige apparatuur
  In 2020 zijn de MFP’s geplaatst; er kan alleen geprint worden na het aanbieden van een pas (papier/toner besparing); de toners van de MFP’s zijn 100% recyclebaar; sensoren in toiletten; tijdsklok buitenverlichting; energiezuinige koffie automaten; ledverlichting en deurschakelaar geplaatst in koel- en vriescel; duurzame schoonmaakmiddelen / handdoeken; minimale voedselverspilling restaurant.

 • Hergebruik
  Bij de vernieuwde huisvesting is gebruik gemaakt van hergebruikte stoelen en bureaus.

 • Duurzame mobiliteit
  Het lease-beleid binnen Stater is volledig elektrisch en in de parkeerruimtes zijn laadpalen geplaatst om elektrische rijden te stimuleren. Stater probeert het gebruik van de auto te ontmoedigen door de NS Business Card als onderdeel van de arbeidsvoorwaarden op te nemen. Hiermee kan ook privé worden gereisd. Daarnaast kunnen medewerkers gebruik maken van de Stater’s deelfietsen.