ALLE STATER STORIES

RESULTAAT
WEDEROM HOOGSTE FITCH RATING

Stater ontvangt wederom de Fitch Rating 1-, de hoogste rating in Europa voor ‘Primary servicing’.

DUBBELINTERVIEW
COCREATIE ZORGT VOOR WIN-WIN

Stater blijft graag zo dicht mogelijk bij de behoeftes van haar klanten. Co-creatie is daarvoor een belangrijk middel. Hoe gaat dat in zijn werk?

UPDATE
EVEN BIJPRATEN OVER E-CONSUMENT

Twee jaar geleden lanceerde Stater de consumentenportal E-consument, waar huiseigenaren altijd en overal inzage hebben in hun hypotheek. De laatste stand van zaken.

INTERVIEW
BETALINGSPROBLEMEN SAMEN OPLOSSEN

Het verhelpen van hypothecaire achterstanden is een dynamisch, en tegelijk ook een zeer innovatief proces, vertelt directeur Patricia van Barneveld van Hypocasso.

DUBBELINTERVIEW
HET SUCCES VAN HET MUTATIEPROCES

Drie jaar geleden gaf HDN samen met ABN AMRO en Stater de eerste aanzet voor de ontwikkeling van het zogenaamde mutatiebericht (MX). Een terugblik op 3 succesvolle jaren.

INTERVIEW
Techniek neemt werk uit handen

Venn Hypotheken is een nieuwe speler op de Nederlandse huizenmarkt. Het 10-wekenplan van Stater betaalt zich direct uit.  Hoe verloopt deze razendsnelle en innovatieve samenwerking?

TRENDS
DE HISTORIE VAN DE HYPOTHEEKRENTE

De hypotheekrente staat momenteelop het laagste punt in 50 jaar. Dat was wel eens anders. Kijk mee terug in de tijd naar de 5 meest kenmerkende rente-standen van de afgelopen halve eeuw.

INTERVIEW
OP NAAR EEN PAPIERLOZE ADMINISTRATIE

Bij het managen van ruim 1.3 miljoen Nederlandse hypotheken komt een hoop papier kijken. Stater maakt grote stappen in het digitaliseren van de communicatiestroom.

INTERVIEW
‘SNELLER SCHAKELEN MET E-NOTARIS’ 

De Stater-applicatie E-notaris bestaat al enige jaren, maar is onlangs vernieuwd. Wat betekent deze upgrade voor notarissen en hun samenwerking met Stater?

LONG READ
BEVEILIGINGSRISICO’S: KWESTIE VAN GEZOND VERSTAND

Hoe beveilig je cruciale data? Chief Information Security Officer Boudewijn Cremers en Security Officer Hennie de Feijter vertellen.

DUBBELINTERVIEW
DE KRACHT VAN TEAMWORK

Sinds 1 maart 2015 heeft NIBC ook haar mid-office activiteiten bij Stater ondergebracht. Zowel de geldverstrekker als de betrokken tussenpersonen
zijn erg enthousiast.

TRENDS
HOE BLIJFT DATA VEILIG?

De hoeveelheid digitaal opgeslagen data groeit duizelingwekkend snel. Ook voor hypotheken wordt steeds meer data digitaal verwerkt. Wat zijn de laatste ontwikkelingen en trends op securitygebied?

SPECIAL: Een huis kopen in 2020
Met een kopje koffie wachten op je hypotheekofferte

In de toekomst weet je binnen een uur OF je het huis van je dromen kunt kopen, vertelt Business Development Manager Arjan Hessels van Stater.

BEELDVERHAAL
DECLAREREN in 2 minuten

Met de MijnBouwdepot-App is een declaratie binnen 2 minuten ingediend. Swipe mee van scherm tot scherm.

SPECIAL: Een huis kopen in 2020
MARCEL OOIJEVAAR(Delta loyd): “wie betaalt, bepaalt”

Hoe koopt een klant over 10 jaar een huis? Marcel Ooijevaar van Delta Lloyd Bank geeft zijn visie op de toekomst van hypotheken in Nederland.

VIDEO
DE KRACHT VAN ACCELLO

Arjan Hessels, Business Development Manager bij Stater, vertelt over Accello. Wat houdt het in? En wat gaat het betekenen voor Stater en partners?

BEELDVERHAAL
EEN HUIS KOPEN IN 2020

Het kopen van een huis is een van de meest impactrijke gebeurtenissen in ons leven. Gelukkig krijgen we daarbij steeds meer hulp van technologie. Een high tech scenario.

SPECIAL: Een huis kopen in 2020
Tony Bosma: “mensEN MAKEN het verschil.”

Het accepteren van hypotheekaanvragen wordt in de toekomst overgenomen door software. Adviseurs krijgen de ruimte voor een mensgerichtere aanpak, voorspelt futuroloog Tony Bosma.

INFOGRAPHIC
DE HUIZENMARKT IN CIJFERS

De hypotheekmarkt verandert. Stater houdt de vinger aan de pols en publiceert periodiek relevante cijfers.

CASE:
MIJNHYPOTHEEKONLINE

In oktober 2014 lanceert Stater de eerste versie van MijnHypotheekOnline. Joost van Sligtenhorst, business consultant van Stater, licht toe.

LONG READ
24/7 inzicht in je hypotheek

Ook in de financiële sector zit de consument steeds nadrukkelijker in de drivers seat. Stater lanceert een consumentenportal, waarin mensen 24 uur per dag live inzage hebben in hun hypotheek

BEELDVERHAAL
SPRINT MEE MET HET TEAM
Stater ontwikkelt software via de ‘agile scrum’-methode. Wat dat is en hoe dat gaat? Sprint mee met het team.
INTERVIEW
DE KRACHT VAN GELD

De Triodos Bank hanteert ‘volbaarheid’ als leidmotief. Wat houdt dat in? Arie Blokland vertelt.

VIDEO
WELKOM BIJ STATER STORIES

In het digitale magazine Stater Stories leest u over de laatste ontwikkelingen binnen Stater en de hypothekenbranche. CEO Erwin Dreuning vertelt.