Kwaliteit

Wij staan voor betrouwbaarheid en kwaliteit! Stater heeft gespecialiseerde kennis en jarenlange ervaring in de hypotheekmarkt. Door onze betrouwbaarheid, kennis en ervaring leveren wij u kwaliteit. Regelmatig worden de kwaliteit en de beheersing van onze processen getoetst door onafhankelijke, externe organisaties. Dit geeft u de zekerheid dat uw dienstverlening bij ons in goede handen is.

 

Fitch Rating

Sinds 2011 ontvangt Stater de hoogste Fitch Rating die in Europa is toegekend. Fitch Ratings is een onafhankelijke partij die zich bij haar beoordeling richt op de kwaliteit van de dienstverlening het behandelen van de hypotheekportefeuille. In juli 2016 werd wederom door Fitch Ratings een 1- voor ‘primary servicing van hypotheken’ aan Stater toegekend. Niet alleen onze hypotheekprocessen zijn onder de loep genomen, ook heeft Fitch gekeken of Stater de doelen die wij ons gesteld hadden, gerealiseerd heeft. Deze doelen hebben betrekking op Risico Management maturity, resultaten en zichtbaarheid op het gebied van Customer Excellence en Customer Intelligence en de verbeteringen op het gebied van IT. Onlangs ontving onze dochter Hypocasso de special servicer rating van 2! Stater heeft hiermee de hoogste gecombineerde rating van Europa voor Master en Special Servicing. Voor meer informatie over Fitch, kijk ook op www.fitchratings.com.

Kwaliteitskeurmerk ISAE 3402

Stater beschikt over een ISAE 3402 type II rapport. Dit rapport geeft (potentiële) klanten inzicht in de manier waarop wij de kwaliteit van onze dienstverlening waarborgen. KPMG heeft de opzet, het bestaan en de werking van de gedefinieerde beheersingsmaatregelen getoetst en op basis daarvan de ISAE verklaring afgegeven. Wij willen onze klanten en hun (externe) accountants met dit rapport transparantie bieden ten aanzien van de services en procedures van Stater.

ISO/IEC 27001 Informatiebeveiliging

Stater heeft als één van de eerste financiële organisaties in Nederland het ISO/ICE 27001 certificaat ontvangen. Dit certificaat staat garant voor de internationale norm die gesteld wordt voor informatiebeveiliging. De eisen vanuit de klanten worden steeds strenger en de gestelde eisen vanuit Wet-en regelgeving worden scherper. Daarnaast heeft Stater behoefte aan certificering vanuit kwaliteitsoogpunt. Stater neemt informatiebeveiliging uiterst serieus. Wij kijken niet alleen kritisch naar onze eigen processen, maar luisteren ook naar de behoeften van de klant. Door de Plan-Do-Check-Act cyclus kunnen wij de informatiebeveiliging continu blijven verbeteren. De risico’s zijn goed inzichtelijk en prioriteiten worden nog beter gesteld door een uniforme werkwijze.

 

WIE ZIJN WIJ

Stater is de grootste hypothecaire dienstverlener in Nederland. Wij ondersteunen ruim veertig procent van alle hypotheken in Nederland.

WAT DOEN WIJ

Stater biedt jarenlange ervaring met het verzorgen van de ondersteuning van het gehele hypotheektraject.

CONTACT

Heeft u een vraag of wilt u contact met ons opnemen? Kijk voor meer informatie ook bij de veelgestelde vragen.