Funding dienstverlening

Voor securitisaties, covered bonds, private placements, warehousing en interne pools.

Stater ondersteunde de eerste RMBS-transactie in 1999 en momenteel bedienen wij ongeveer 150 fundingprogramma’s. Door onze schaalgrootte bieden wij klanten kostenvoordelen, robuustheid en innovatievermogen. Onze diensten hebben een hoog assurance-niveau en worden onderworpen aan de jaarlijkse ISAE 3402-controle. Daarnaast is Stater door Fitch beoordeeld met de hoogste rating voor 'primary servicing' in Europa (RPS1-).

Onze toegevoegde waarde

Met meer dan 25 jaar funding expertise en een geautomatiseerd en controleerbaar allocatieproces ontzorgen wij onze kredietverstrekkers en investeerders bij de selectie van in aanmerking komende aanvragen en/of leningen. Daarbij zijn we flexibel door event-driven pooling en door een modulair proces. Zo creëren we samen de beste allocatie voor u en uw investeerder(s). U heeft altijd een actueel inzicht dankzij diverse rapportages. Hierin kunnen wij u een standaardset aanbieden, maar er is ook de mogelijkheid tot optionele rapportages. Wij horen graag waar u behoefte aan heeft. Recentelijk ondersteunde transactie is GREEN STORM 2022 B.V. Een Residential Mortgage Backed Security (RMBS) met leningen waarvan het onderpand minimaal energielabel A heeft.

None
None

Dutch Securitisation Association

Aansluiten laatste ontwikkelingen

Stater is een actieve deelnemer van de Energy Efficiënt Mortgages (EEM NL) hub en heeft zich daarmee gecommitteerd tot het promoten en versnellen van de verduurzaming van woningen in Nederland. Daarnaast zijn wij aangesloten bij de Dutch Securitisation Association (DSA) om een actieve rol te spelen in de gestandaardiseerde rapportage van Nederlandse securitisaties en bij te dragen aan een goed functionerende markt voor Nederlandse securitisatietransacties.

None None
None

Funding Services in ‘t kort

  • Betrouwbare partner: hoge kwaliteit en jaarlijkse ISAE 3402-audit met de hoogste Fitch-rating voor 'primary servicing' in Europa (RPS1-).
  • Grip: aantoonbare controle over het proces: transparant, auditable, checks and balances.
  • Flexibel: responsief op marktomstandigheden dankzij poolconfiguratie in een geautomatiseerd proces.
  • Toekomstbestendig: toekomstbestendige diensten dankzij Staters Pool Allocation Tool (SPT). De SPT biedt betrouwbaarheid en flexibiliteit. De tool is event-driven met dagelijkse pooltoewijzing.
  • Schaalvoordelen: robuuste en veilige diensten van hoog niveau met innovatie- en uitvoeringsvermogen tegen een concurrerend tarief.

Voor nadere informatie
Marieke van Rootselaar
M.Rootselaar@stater.nl

Derek van Mourik
Derek.van.Mourik@stater.nl

Succesvolle samenwerking

“Onze samenwerking is gestart met de lancering van onze eerste Dutch RMBS in 1999. Inmiddels maken wij al 25 jaar met volle tevredenheid gebruik van Stater Funding Services” - Peter Smittenaar, Head of Retail Operations Mortgages bij NIBC

None

Wij ondersteunen meer dan 1 miljoen hypotheken per jaar

Alle geldgevers

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe functies en releases.

Door op "Aanmelden" te klikken, bevestig je dat je akkoord gaat met ons Privacybeleid. Privacybeleid.